فروشگاه آنلاین عسل طبیعی اسپی‌کو

 

  آنچه در این مطلب می‌خوانید…

___________________________________________

بهترین روش نگهداری عسل به روش زنبورعسل!

روش نگهداری عسل

قبل از اینکه بخواهیم درمورد روش نگهداری عسل صحبت کنیم، اگر دقت کرده باشید همیشه همراه وسایل مهمی مانند یخچال و تلویزیون و… یک دفترچه راهنما وجود دارد که حجم زیادی از آن، درمورد روش مناسب برای نگهداری آن وسیله است.

چرا که نگهداری مناسب وسایل، باعث افزایش طول عمر و کارایی آن می‌شود. مثلاً در دفترچه تلویزیون گفته شده است زیر نور مستقیم خورشید نباشد یا درمورد یخچال، فاصله 30 سانتی از دیوار آمده است.

برای عسل طبیعی هم این قانون مصداق دارد و انتخاب بهترین روش نگهداری عسل نیز به اندازه‌ی تشخیص عسل طبیعی مهم بوده و به حفظ کامل خواص عسل طبیعی منجر می‌شود.

اما این قوانین و توصیه‌ها را چه کسی در دفترچه راهنمای وسایل گذاشته است؟

بله! طراح و سازنده‌ی آن وسیله، یعنی بهترین مرجع برای تعیین اصول نگهداری، سازنده و تولیدکننده آن وسیله است.

حال به ‌نظر شما برای پیدا کردن بهترین روش نگهداری عسل باید به چه کسی مراجعه کنیم؟

بله، تولیدکننده‌ی عسل، یعنی خودِ زنبورعسل!

بهترین مرجع برای نگهداری عسل، روشی است که زنبورعسل برای نگهداری عسل در کندو به کار می‌گیرد.

حال اگر می‌خواهید روش نگهداری عسل طبیعی به سبک زنبورعسل را بدانید و تصمیم مناسبی برای انتخاب بهترین ظرف برای نگهداری عسل بگیرید، ادامه مطلب را حتماً بخوانید تا برای عسلی که صدها زنبور عمرشان را، اسپی‌کو تمام تلاش و تخصصش را و شما هم پول‌تان را گذاشته‌اید، بهترین شرایط نگهداری عسل را پیدا کنید.

قبل از خوندن متن به شما پیشنهاد می‌کنیم ویدئو زیر که در رابطه با شرایط نگهداریعسل طبیعی است را نیز ببینید.

روش نگهداری عسل توسط زنبورعسل چگونه است؟

روش نگهداری عسل به سبک زنبورعسل

نحوه نگهداری عسل توسط زنبورعسل در درون کلنی‌ها و شان‌های شش ضلعی مومی، اوج خلاقیت و مهارت زنبور عسل است.

حتماً می‌پرسید چرا؟

  1. زنبورعسل بعد از فرآوری شهد گیاهان و تولید عسل طبیعی، آن را درون حجره‌های شش‌ضلعی ریخته و روی آن را با موم که به سرپولک معروف هستند، می‌پوشاند تا از عسل در مقابل نفوذ هر گونه رطوبت و آلودگی احتمالی محافظت کند.

  2. زنبورعسل با هوشمندی که دارد دمای کندو را با بال‌زدن‌های خود در زمستان، گرم و در تابستان، خنک نگه ‌می‌دارد تا عسل در بهترین دمای ممکن نگهداری شود.

  3. نگهداری عسل در محیط تاریک و دور از نور مستقیم خورشید (داخل کندو) نیز می‌تواند یکی از اصول صحیح در نگهداری عسل توسط زنبورعسل باشد.

این روش نگهداری عسل توسط زنبورعسل در حفظ کیفیت آن، تأثیر زیادی دارد که بهتر است از همین روش و اصول برای نگهداری عسل توسط خودمان استفاده کنیم.

روش نگهداری عسل توسط ما (اسپی‌کو) چگونه است؟

ما در اسپی‌کو با الهام از روش زنبورعسل، سعی داریم عسل را بعد از برداشت، در بهترین ظرف برای نگهداری عسل ریخته و در شرایطی مانند شرایط کندو نگهداری و انبارش کنیم تا در رساندن عسل به دست شما، حفظ امانت کرده باشیم.

1- بهترین ظرف نگهداری عسل | شیشه یا پلاستیک

اولین موضوع، انتخاب بهترین ظرف برای نگهداری عسل است.

عسل طبیعی خاصیت اسیدی دارد و ph آن بین 4-5 است و به همین دلیل به هیچ‌وجه نباید عسل را در ظروف فلزی بدون روکش (قلع) نگهداری کرد؛ چون نگهداری عسل در ظروف فلزی باعث واکنش و خوردگی فلز شده و خواص آن کاهش می‌یابد.

نگهداری عسل در ظروف پلاستیکی که بیشترین حجم بسته‌بندی عسل‌های موجود در بازار نیز از این جنس هستند، کار سالم و کاملی نیست چون بیم این وجود دارد که عسل با توجه به خاصیت اسیدی خود، از پلاستیک تأثیر بگیرد و از درجه خلوص عسل بکاهد. از طرفی هرچه پلاستیک کمتری تولید شود به حفظ محیط زیست کمک بیشتری می‌شود.

سه مزیت بسته‌بندی و نگهداری عسل در ظروف شیشه‌ای:

  • حفظ بیشترخواص عسل
  • مناسب برای رفع شکرک عسل (پلاستیک دفرمه می‌شود)
  • حفظ محیط زیست

2- سیل کردن شیشه‌ها برای جلوگیری از نفوذ رطوبت و آلودگی

سیل کردن درب شیشه‌های عسل و غیرقابل نفوذ کردن آن‌ها نیز یکی از اصول مهمی است که از سرپولک کردن حجره‌های شش‌ضلعی توسط زنبورعسل الهام گرفته‌ایم که در حفظ کیفیت عسل نقش پررنگی دارد. عسل با توجه به ترکیباتی که دارد، جاذب رطوبت است و اگر درب آن آب‌بندی و سیل نباشد با جذب رطوبت محیط، علاوه بر تغییر طعم و بوی آن، خواصش نیز کم می‌شود.

3- استفاده از لوله‌های مقوایی برای جلوگیری از ورود نور

اسپی‌کو با علم بر اینکه تابش نور مستقیم خورشید به عسل به‌ مدت طولانی، باعث کاهش کیفیت و خواص آن می‌شود، اقدام به طراحی و استفاده از لوله‌های مقوایی بسیار شیک و محکمی نموده تا علاوه بر بسته‌بندی و ظاهری شایسته و درخور شما، به حفظ خواص عسل نیز کمک کرده باشد.

روش نگهداری عسل توسط شما چگونه باشد؟

بهترین روش نگهداری عسل در خانه

حال به مرحله‌ای رسیدیم که مأموریت خطیر انتخاب روش نگهداری عسل بعد زنبورها و ما، به شما واگذار می‌شود تا عسل طبیعی را در بهترین دما، مکان و شرایط نگهداری نمایید که بیشترین خواص را برای سلامتی داشته باشد.

بهترین دمای نگهداری عسل

بهترین دما در روش نگهداری عسل، دمایی نزدیک به دمای داخل کندو است؛ یعنی بین 20 تا 30 درجه سانتی‌گراد، که علاوه بر حفظ حالت اولیه عسل، به حفظ خواص آن منجر می‌شود.

پس همین اول می‌توان نتیجه گرفت عسل برای ماندگاری به یخچال نیاز نداشته و درصورت نگهداری آن در دمای پایین (حدوداً 10درجه و کمتر) سرعت شکرک زدن عسل زیاد می‌شود. از طرفی چون حرارت و گرمای زیاد (بالای 45-50 درجه)، آنزیم‌های زنده و فعال عسل را ازبین می‌برد و خواص آن‌ را کاهش می‌دهد، پس عسل را دور از شوفاژ و بخاری می‌بایست نگهداری کرد. 

[بیشتر بخوانید: عسل حرارت ندیده و 2 تفاوت آن با عسل پاستوریزه]

روش نگهداری عسل | بهترین مکان

حالا که با دمای مناسب نگهداری عسل آشنا شدید شاید این سوال برایتان پیش آمده باشد که عسل را در کجا نگهداری کنیم که تمام خواص آن حفظ شود؟ 

همانطور که گفته شد تابش نورمستقیم خورشید و نفوذ رطوبت، اثرات منفی روی خواص عسل دارد. پس پیشنهاد می‌شود شما هم به پیروی از طبیعت و زنبورعسل، شیشه عسل را بعد از خارج کردن از لوله مقوایی، در جای تاریک و خشک نگهداری نموده و بعد از هر بار مصرف مطمئن شوید درب آن محکم بسته شده باشد.

برای حفظ کیفیت عسل طبیعی پیشنهاد می‌شود؛ اولاً عسل در محیطی خشک نگهداری شود، ثانیاً درب ظرف عسل باید محکم بسته شود تا از نفوذ رطوبت جلوگیری کند.

دو نکته مهم:

  1. نگهداری عسل در یخچال به‌ علت رطوبت بالای یخچال، روش مناسبی نیست.

  2. قاشقی که در آب یا چای زده‌اید و رطوبت دارد را در شیشه‌ی عسل فرو نکنید. از قاشق کاملاً خشک برای مصرف عسل استفاده نمایید.

مدت زمان نگهداری | عسل فاسد می‌شود ولی عسل طبیعی، نه!

شاید زیاد شنیده باشید که عسل خراب و فاسد نمی‌شود، چند سال پیش هم خبری در رسانه‌ها مبنی بر پیدا شدن عسل 3هزارساله از اهرام ثلاثه مصر پخش شد و این ادعا را که عسل هرگز فاسد نمی‌شود تقویت کرد.

همان‌طور که می‌دانید وجود فعالیت میکروب‌ها، قارچ‌ها و مخمرها در مواد غذایی، به‌تدریج باعث فساد آن‌ها می‌شوند. اما عسل طبیعی به سه دلیل زیر جزو مواد فسادناپذیر قرار می‌گیرد:

  1. اشباع بودن عسل از قند‌ها: بیش از 85 درصد عسل را قندهای طبیعی تشکیل می‌دهند و می‌دانیم که بسیاری از میکروب‌ها و قارچ‌ها توانایی فعالیت در این شرایط را ندارند.

  2. رطوبت کم عسل طبیعی: رطوبت کم عسل باعث می‌شود که باکتری‌ها فرصت رشد نداشته باشند.

  3. اسیدی بودن عسل: محیط اسیدی جای مناسبی برای رشد میکروب‌ها نیست.

پس نهایتاً می‌توان گفت عسل طبیعی که رطوبت آن کمتر از 18-20 درصد باشد را می‌توان به مدت طولانی و حتی چندین سال بدون تخمیر و فاسد شدن نگهداری کرد.

پیشنهاد می‌کنیم، عسل طبیعی را تا دو سال بعد از زمان برداشت (نه از زمان خرید) مصرف نمایید تا از بیشترین خواص آن بهره‌مند شوید. پس دقت داشته باشید که در حین خرید عسل طبیعی، از تاریخ و زمان برداشت عسل مطلع شوید.

چه عسلی فاسد می‌شود؟

نکته قابل توجه این است که عسل‌های نارس یا عسل با رطوبت بالای 20 درصد، باتوجه به این‌ که محیط مناسبی برای رشد باکتری‌ها و میکروب‌ها خواهند داشت، با گذشت زمان به‌تدریج تخمیر، فاسد و ترش می‌شوند.

ترش شدن و حالت آبکی روی سطح عسل، از نشانه‌های فساد عسل است.

باید توجه داشت عسل نارس و عسل با رطوبت بالا، عسل طبیعی محسوب نمی‌شوند.

عسل نارس عسلی است که هنوز بصورت شهد است و زنبورعسل هنوز فرآوری کامل خود را روی آن انجام نداده است، به عبارت دیگر عسلی که زودتر از موعد مقرر برداشت شده است.

نتیجه‌گیری و کلام آخر

در این مقاله گفتیم که بهترین روش نگهداری عسل را از خود زنبورعسل یاد بگیریم و سعی کنیم اصول و شرایطی که زنبورعسل برای نگهداری عسل به کار می‌گیرد را پیاده‌سازی کنیم تا از خواص کامل عسل طبیعی بهره‌مند شویم.

به‌طور کلی اصول و روش نگهداری عسل طبیعی را در سه ایستگاه (زنبورعسل، ما و شما) بررسی کرده و به نتایج زیر رسیدیم:

  • دمای نگهداری عسل باید دمایی بین 20 تا نهایت 40 درجه سانتی‌گراد باشد.

  • مکان نگهداری؛ خشک (رطوبت کم) و تاریک (دور از نورمستقیم خورشید) باشد.

  • بهترین ظرف برای نگهداری عسل از جنس شیشه یا سفال لعابدار بوده و باید درب آن محکم بسته شود.

  • زمان مناسب برای نگهداری عسل زیر دوسال (از زمان برداشت، نه از زمان خرید) است.

پیشنهاد اسپی‌کو: بهترین روش نگهداری عسل طبیعی، نگهداری عسل در ظرف شیشه‌ای با درب کاملاً بسته، در کابینت آشپزخانه است.

کامنت 1

  1. سلام، مطلبتون رو که خوندم فهمیدم این همه سال من اصلا طرز نگهداری عسل در خانه رو نمیدونستم و اینکار رو اشتباه انجام میدادم.
    خیلی مفید بود مطلبتون.
    راستی نحوه نگهداری عسل با موم در خانه هم به همین روشیه که گفتید؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این مطلب را به اشتراک بگذارید
ورود | ثبت نام
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد
سبد خرید بستن