آنچه در این مطلب میخوانید…
_______________________________________
چرا عسل کنار شانس بیشتری برای کنترل دیابت دارد؟
اغلب هنگام خرید عسل طبیعی برای افراد دیابتی، وسواس خرید عسل بیشتر میشود و پاسخ سوالاتی مانند “عسل مناسب افراد دیابتی چه ویژگیهایی دارد؟” اهمیت زیادی پیدا میکند و انتخاب یک عسل مناسب از میان عسلهای بیشماری که معرفی میشود، سخت میشود.
برای اینکه به بیراهه نروید و خدای نکرده در دام افراد متقلب نیفتید، در این مقاله ابتدا ویژگیهای عسل مناسب برای افراد دیابتی را بیان میکنیم؛ و سپس با بیان خواص عسل کنار برای دیابت شما را در انتخاب یک عسل مناسب برای بیماران دیابت، کمک میکنیم.
و اگر هنوز شک دارید که آیا افراد دیابتی میتوانند عسل بخورند یا نه، پیشنهاد میکنیم به لینک زیر سر بزنید:
[بیشتر بخوانید: آیا افراد دیابتی میتوانند عسل بخورند؟]
و این ویدئوی کوتاه را درباره عسل و دیابت ببینید:
آنچه در ادامه مطلب میخوانید…
_______________________________________
عسل مخصوص افراد دیابتی چگونه است؟
عسل طبیعی سرشار از قندهای طبیعی، ساده و زودهضم مانند فروکتوز، گلوکز، مالتوز و… بوده که آن را تبدیل یه یک جایگزین مناسب قندهای مصنوعی برای بیماران دیابتی کرده است. بنابراین اگر بیماری دیابت شما کنترل شده است میتوانید با مشورت پزشک، در حد اعتدال و محدود از عسل در برنامه غذایی خود استفاده کنید.
پیش از صحبت درباره خواص عسل کنار برای دیابت بهتر است اول بدانیم که خواص عسل دیابتی چیست؟ آیا هر عسلی برای دیابت خوب است؟ کدام عسل برای دیابت خوب است؟ در ادامه مطلب شما را با مهمترین ویژگیها و شاخصههای عسل مناسب افراد دیابتی آشنا خواهیم کرد.
1- طبیعی است
طبیعی بودن عسل، شرط اساسی و لازم برای عسل مناسب افراد دیابتی است. زنبورعسل برای تولید عسل طبیعی تنها از شهد گلها و گیاهان تغذیه کرده و زنبورداران هیچ دخالتی در تغذیه آنها ندارند. بنابراین اگر خودتان یا اطرافیانتان درگیر بیماری دیابت بوده و بهدنبال عسل مناسب این بیماری هستید، مهمترین شاخصی که باید به آن توجه داشته باشید طبیعی بودن آن است. چراکه مصرف عسل غیرطبیعی و تقلبی آسیبهای جبرانناپذیری برای افراد دیابتی و یا حتی سالم در پی خواهد داشت.
اگر میخواهید بدانید چگونه میتوانید عسل طبیعی و اصل خریداری کنید خواندن مطلب زیر کمک زیادی به شما خواهد کرد.
[بیشتر بخوانید: خرید عسل طبیعی | 4 گام مهم در خرید عسل طبیعی واقعی]
2- خام و حرارت ندیده است
ویژگی مهم دیگری که عسل مناسب دیابت باید آن را داشته باشد خام بودن یا حرارت ندیده بودن آن است. عسل حرارت ندیده به عسلی گفته میشود که بعد از برداشت از کندو، هیچگونه فرآوری روی آن انجام نشده و مستقیم به دست مصرفکننده میرسد.
در مقابل عسل خام، عسل پاستوریزه وجود دارد که طی فرآیند پاستوریزاسیون و با حرارت دادن به عسل خام بهدست میآید. در اثر این فرآیند آنزیمها، ویتامینها، مواد معدنی، گرده گل و بره موم موجود در عسل خام بهطور کامل از بین رفته و ارزش غذایی و دارویی آن تا حد چشمگیری کاهش پیدا میکند.
مناسبترین عسل برای افراد دیابتی عسلی است که خام و حرارت ندیده باشد تا بتواند مواد مفید لازم را به بدن برساند.
3- در صورت امکان ارگانیک باشد
مرغوبترین و باکیفیتترین نوع عسل برای افراد دیابتی، عسلی است که علاوهبر طبیعی بودن، ارگانیک نیز باشد. به عسل طبیعی و خامی که در طی فرآیند تولید تا بستهبندی آن، هیچگونه مواد شیمیایی مانند سموم دفع آفات، داروهای شیمیایی و کود وارد آن نشده باشد عسل ارگانیک گفته میشود. بنابراین عسل طبیعی و ارگانیک بهترین نوع عسل برای افراد دیابتی است.
4- قند آن بدون نیاز به انسولین جذب میشود
فروکتوز (44-30 درصد) و گلوکز (40-22 درصد) قندهای غالب عسل طبیعی هستند. یکی از مهمترین مشخصههایی که عسل مناسب برای دیابت باید آن را داشته باشد، غالب بودن میزان قند فروکتوز آن است.
شاخص گلیسمی فروکتوز و گلوکز به ترتیب 19 و 100 است. به همین دلیل هر چه درصد فروکتوز در عسل بیشتر باشد یا نسبت فروکتوز به گلوکز عددی بزرگتر از یک باشد آن عسل برای افراد دیابتی مناسبتر است.
فروکتوز بهدلیل شاخص گلیسمی پایینی که دارد قندخون را به میزان کمتری افزایش میدهد. در نتیجه اگر با بیماری دیابت دستوپنچه نرم میکنید، توصیه میکنیم از میان عسلهای طبیعی با منبع گیاهی مختلف، بهدنبال عسلی باشید که فروکتوز بهعنوان قند غالب آن شناخته شده باشد.
5- قند خون را آهسته بالا میبرد
شاخص گلیسمی یک مقیاس یا سیستم رتبهبندی است که نشان میدهد بعد از خوردن غذاهای حاوی کربوهیدرات، قند خون با چه سرعتی افزایش پیدا میکند. هر چه شاخص گلیسمی به عدد 100 نزدیکتر باشد نشاندهنده این است که آن ماده غذایی با سرعت و میزان بیشتری سطح قند خون را افزایش میدهد.
هر چند که شاخص گلیسمی عسل بهطور متوسط 50 گزارش شده اما واقعیت این است که این شاخص برای عسلهای طبیعی مختلف، متفاوت است. منبع گل و گیاهی که زنبورعسل از شهد آن تغذیه کرده و درصد فروکتوز عسل دو عامل مهم و تأثیرگذار در عدد شاخص گلیسمی عسل بهشمار میروند. برای مثال شاخص گلیسمی عسل اقاقیا 32 است در حالی که این شاخص برای عسل شبدر 69 گزارش شده است.
علاوهبر این معمولاً عسلهای طبیعی حرارت ندیده و خام نسبت به عسلهای فرآوری شده و پاستوریزه شاخص گلیسمی کمتری دارند.
خواص عسل کنار برای دیابت چیست؟
عسل کنار بهعنوان یکی از باکیفیتترین و پرخاصیتترین عسلهای تکگل در ایران و حتی دنیا شناخته میشود که از زمانهای قدیم تا به امروز جنبه درمانی و دارویی خود را حفظ کرده است.
افزایش و تقویت سیستم ایمنی بدن، تقویت قوای جنسی، بهبود شرایط پوست، خواص آنتیاکسیدانی، آنتیباکتریایی، ضدالتهابی و ضدسرطانی نمونهای از خواص عسل کنار بوده که آن را تبدیل به یک عسل شاخص ایرانی کرده است. به شما توصیه میکنیم برای اطلاع بیشتر از خواص دارویی این عسل تکگل، روی لینک زیر کلیک کنید.
[بیشتر بخوانید: خواص عسل کنار | 10 خاصیت دارویی عسل کنار که نمیدانید!]
رابطه عسل کنار و دیابت و خواصی که این عسل شاخص ایرانی برای این بیماری دارد نیازمند بررسی دقیقتر با جزئیات بیشتری است که در ادامه مطلب به آن پرداختهایم.
قند عسل کنار بدون انسولین جذب میشود
همانطور که در قسمت قبل به آن پرداختیم، یکی از مهمترین ویژگیهای عسل مناسب برای افراد دیابتی غالب بودن قند فروکتوز در آن است. از میان مجموع قندهای عسل کنار حدوداً 38 تا 46 درصد متعلق به فروکتوز، و 29 تا 34 درصد متعلق به گلوکز است. به عبارت دیگر، نسبت فروکتوز به گلوکز نیز چیزی بین 1/3 تا 1/8 گزارش شده است.
درصد فروکتوز بالا در عسل کنار منجر به کاهش شاخص گلیسمی آن شده که بهشدت برای بیماری دیابت مطلوب است.
ساکارز عسل کنار خطری ندارد
زمانی که صحبت از خواص عسل کنار برای دیابت میشود برخیها میگویند بهدلیل اینکه میزان ساکارز عسل کنار از حد استاندارد تعیین شده برای عسل طبیعی بیشتر است، پس بههیچعنوان برای افراد دیابتی مناسب نیست!
بالاتر بودن ساکارز عسل کنار از محدوده استاندارد، دلیلی بر غیرطبیعی بودن آن یا تغذیه زنبورهای عسل از آبوشکر نیست. بلکه علت آن میزان ساکارز بالای موجود در شهد گلهای کنار است.
طبق استاندارد ایران، میزان ساکارز عسل طبیعی نباید از 5 درصد بیشتر باشد درحالیکه درصد ساکارز عسل کنار تازه برداشت شده بین 7 تا 14 درصد گزارش شده است.
واقعیت این است که با گذشت زمان درصد ساکارز عسل کنار کاهش یافته و به محدوده استاندارد میرسد. در نتیجه بالا بودن میزان قند ساکارز عسل کنار نشان بیکیفیت بودن آن یا مناسب نبودن آن برای بیماری دیابت نیست.
ترکیب منحصربهفرد عسل کنار که دیابت را کنترل میکند
یکی از ویژگیهای منحصربهفرد عسل کنار وجود کف بر روی آن مخصوصاً در هفتههای اول برداشت آن است. این کف به دلیل وجود ترکیبات ساپونینی در عسل کنار بوده که زنبورعسل با تغذیه از شهد گیاه کنار، آن را وارد عسل کرده است.
مطالعات انجام شده روی گیاه کنار یا سدر نشان دادهاند که این گیاه حاوی مقدار قابلتوجهی از ماده مؤثره ساپونین گلیکوزیدی است. طبق پژوهشهای انجام شده، گیاهان حاوی ترکیبات ساپونینی مانند گیاه سدر یا کنار، نقش بهسزایی در کنترل دیابت نوع 2، چاقی، درمان مقاومت به انسولین، کاهش التهابات بدنی و کلسترول بالا ایفا میکند. (+)
موارد بالا همگی نشاندهنده خواص عسل کنار برای دیابت هستند. بنابراین اگر بهدنبال یک شیرینکننده طبیعی و مفید بهجای قندهای مصنوعی مضر میگردید، در انتخاب عسل کنار تردید نکنید.
توصیه خرید عسل کنار به افراد دیابتی
با توجه به مطالبی که در قسمت قبل به آن اشاره کردیم و پشتوانههای علمی آن، خواص عسل کنار برای دیابت انکارشدنی نیست.
اگر شما هم با خواندن این خواص به خرید عسل کنار ترغیب شدهاید، در وهله اول باید به فکر خرید آن از یک فروشگاه مطمئن باشید.
اسپیکو همان جایی است که شما میتوانید با خیال راحت و بهطور مستقیم از زنبوردار عسل کنار طبیعی، ارگانیک، خام و حرارت ندیده را تهیه کنید.
چرا میگوییم با خیال راحت؟ زیرا تمامی عسلهای اسپیکو از نظر اصالت و کیفیت در آزمایشگاه معتبر آزمایش شدهاند و دارای برگه آزمایش کیفیتسنجی هستند. روش آزمایشگاهی نیز تنها روش علمی و معتبر برای تشخیص عسل طبیعی از تقلبی است.
Comments 2
سلام، ممنون از مطلب خوبتون. میشه درباره ساکارز عسل دیابتی توضیح بیشتری بدین؟
به غیر از عسل کنار دیگه چه عسلی برای دیابت خوبه؟