فروشگاه آنلاین عسل طبیعی اسپی‌کو

 

  آنچه در این مطلب می‌خوانید…

____________________________

عسل حرارت ندیده یا عسل پاستوریزه | 2 دلیل که نباید عسل پاستوریزه خرید!

تشخیص عسل حرارت دیده

بعضی از افراد تصورشان از عسل حرارت ندیده عسل با موم است. ممکن است بعضی دیگر این اسم به گوششان نخورده باشد. اما قطعاً همه ما در فروشگا‌ها بارها با شیشه‌های عسلی روبه‌رو شده‌ایم که عنوان عسل پاستوریزه بر روی آن‌ها درج شده است.

واژه پاستوریزه برای دنیای پر هرج‌ومرج حالا شاید دلنشین بیاید چون خیال‌مان راحت است که خریدمان تا مدتی خراب نمی‌شود، اما آیا این واژه برای عسل، یعنی خاطری آسوده؟

همان‌طور که می‌دانیم پاستوریزه کردن مواد خوراکی علاوه بر مزیت‌هایش، معایبی هم دارد.

برای بررسی این موارد تا آخر این مطلب دست به عسل‌های داخل قفسه‌ی فروشگاه نزنید تا بعد از خواندن این موارد تصمیمی براساس نیازتان بگیرید.

عسل حرارت ندیده به چه عسلی گفته می‌شود؟

عسل حرارت ندیده یا به اصطلاح عسل خام، همان عسلی است که از کندو برداشت می‌شود و بدون آن‌که عمل فرآوری روی عسل انجام شود، به دست مشتری می‌رسد.

برداشت عسل حرارت ندیده به شکلی است که هیچ‌گونه فرآوری مانند پاستوریزاسیون و فیلتراسیون بر روی عسل انجام نمی‌گیرد و عسل به صورت کاملاً خام در اختیار مشتری قرار خواهد گرفت.

مراحل برداشت عسل خام به این شکل است که، شان‌های عسل را همراه با موم عسل از کندو خارج می‌کنند و با چاقویی که کاملاً سرد است و حرارت ندیده است، درپوش‌های روی حفر‌ه‌های پر از عسل را برمی‌دارند و در نهایت آن را در دستگاه‌های مخصوصی به نام اکستراکتور می‌گذارند و عسل توسط نیروی گریز از مرکز از شان خارج می‌شود. 

در این روش‌، عسل بدون دخالت انسان در ظرف مخصوص جمع شده و آماده بسته‌بندی خواهد شد بدون آن‌که ارزش غذایی خود را از دست بدهد.

در عسل‌هایی که حرارت ندیده‌اند، ذراتی وجود دارد که در نگاه اول شاید به نظر ما چندان خوش‌آیند نیاید! اما این ذرات چه چیزی هستند؟

این ذرات بره موم و گرده گل هستند.

  1. گرده گل: خاصیت‌هایی مانند آنتی‌اکسیدان، تسکین‌دهندگی‌، ضد قارچ، ضد باکتری و ضد التهابی دارد. همچنین حاوی ویتامین A و C، آمینواسید و مقدار کمی کلسیم، سدیم و منیزیم است.
  2. بره موم: زنبور عسل از بره موم که به آن چسب زنبور عسل هم می‌گویند، برای درزگیری و مستحکم ساختن کندوهای خود استفاده می‌کند. خاصیت این ماده: ضد سرطان، ضد التهاب، و ضد قارچ است. همچنین دارای ویتامین‌های B ، C و E، پتاسیم، منیزیم و آنزیم‌های مفید است.

این ذرات پرخاصیت که برای پیشگیری از سرطان و سایر بیماری‌ها مفید هستند، باعث متبلور شدن عسل شده و با وجود آن‌ها، عسل به مرور زمان شکرک خواهد زد.

عسل پاستوریزه چیست؟

حالا که با عسل گرما ندیده یا حرارت ندیده آشنا شدیم، شاید از خودمان بپرسیم پس عسلی که در فروشگاه‌های زنجیره‌ای یا برخی سوپرمارکت‌ها با عنوان عسل پاستوریزه می‌بینیم، چه نوع عسلی هستند؟

در کارخانه‌ها، برای از بین بردن باکتری‌ها و کاهش بار میکروبی احتمالی در عسل، فرآیند پاستوریزاسیون رواج دارد که طی آن عسل را در دمای بالا حرارت می‌دهند. 

همچین هدف دیگر حرارت دادن عسل، جلوگیری یا به تعویق انداختن شکرک زدن و یا رس بستن عسل است.

فرآیند تولید عسل پاستوریزه

برای درست کردن عسل پاستوریزه یا عسل تجاری دو مرحله باید طی شود:

  1. فیلتراسیون: در این مرحله باقی‌مانده مواد داخل عسل مانند بره موم و گرده‌ گل که در شان عسل وجود دارد را فیلتر کرده و عسلی یک‌دست و بدون ذرات به دست می‌آورند.
  2. پاستوریزاسیون: در این مرحله عسل را در دمای بالای 60 درجه حرارت می‌دهند. حرارت دادن عسل بیشتر به این دلیل است که از شکرک زدن جلوگیری کنند و یا آن را به تعویق بندازند.

معمولاً این دو مرحله باعث می‌شود عسلی که به دست می‌آید ظاهری شفاف، بدون وجود ذرات و کاملاً یک‌دست داشته باشد که قرار نیست حالا حالاها شکرک بزند!

به نظر شما عسل شکرک زده بهتره یا عسل حرارت دیده ؟ اگر هنوز پاسخ درستی برای این سوال ندارید، لطفاً ادامه مطلب را بخوانید.

به خرید عسل پاستوریزه نه بگویید!

ممکن است فکر کنیم که پاستوریزه کردن عسل روشی مناسب است، اما تحقیقات علمی نشان می‌دهد که حرارت دادن عسل، معایب بیشتری نسبت به مزایای آن دارد.

در کشورهای اروپایی و آمریکایی عمده مردم، بیشتر از اینکه به دنبال عسل طبیعی باشند خرید عسل حرارت ندیده را ترجیح میدهند، چون با حرارت دیدن عسل خاصیت درمانی و غذایی آن از دست می‌رود.

حرارت بالا، آمینواسیدها، آنزیم‌ها، مواد معدنی و ویتامین‌های عسل را از بین می‌برد. هر چه حرارت بالاتر باشد، ماده‌ای که تحویل می‌گیریم ارزش غذایی کمتری خواهد داشت. بنابراین معمولاً خرید عسل پاستوریزه توصیه نمی‌شود.

اگر می‌خواهید اطلاعاتتان در رابطه با عسل حرارت ندیده یا عسل زنده تکمیل شود، دیدن ویدئو زیر را از دست ندهید. 

چگونه عسل حرارت ندیده را تشخیص دهیم؟

تشخیص عسل حرارت ندیده

خواص عسل گرما ندیده یا حرارت ندیده بر کسی پوشیده نیست، اما عسل پاستوریزه بیشترین خواص خود را طی فرآیند پاستوریزه کردن، از دست می‌دهد، با این توضیحات آیا تشخیص عسل حرارت دیده امکان‌پذیر است؟

یکی از راه‌های تشخیص عسل حرارت دیده، ظاهر عسل است.

  1. ظاهر عسل حرارت دیده: رنگ عسل طبیعی گرما دیده شفاف، یک‌دست و بدون مواد و ذرات اضافه دارد.
  2. ظاهر عسل حرارت ندیده: تقریباً مات است و حاوی ذرات ریز گرده گل و بره موم است که شاید به عقیده بعضی‌ها ظاهر زیبایی نداشته باشد، اما خواص آن قطعاً بیشتر از عسل پاستوریزه است و ارزش غذایی بالاتری دارد.

البته تشخیص از روی ظاهر همواره با درصدی خطا همراه است؛ برای همین راه درست‌تر را پیشنهاد می‌کنیم.

راه دوم و مطمئن‌تر برای تشخیص عسل حرارت ندیده، فاکتوری به نام HMF در برگه آزمایش است؛ عددی که تازه بودن و حرارت ندیدن عسل را نشان می‌دهد، در حالت استاندارد، این فاکتور باید پایین‌تر از 40 باشد.

اگر HMF بالای 40 باشد، کهنه بودن عسل را نشان می‌دهد و یا اینکه امکان دارد عسل گرما دیده یا حرارت دیده باشد.

شکرک زدن عسل نیز نشان‌دهنده آن است که عسل حرارت ندیده است، به همین دلیل اگر عسل طبیعی باشد، رس بستن یا شکرک زدن عسل هم نشان‌دهنده حرارت ندیده بودن آن است.

[بیشتر بخوانید: تشخیص عسل طبیعی و 11 باور اشتباه در مورد آن

خرید عسل ارگانیک

مقایسه عسل پاستوریزه و عسل حرارت ندیده

عسل پاستوریزه چون در فرآیند پاستوریزه شدن، حرارت دیده است و خواص دارویی آن تا حد خیلی زیادی از بین رفته است، فقط می‌تواند جایگزین مناسبی برای شکر و شیرین‌کننده‌های مصنوعی، در پخت‌ غذا و شیرینی باشد و یا به‌عنوان جایگزین بهتری برای مربا، در سفره صبحانه قرار گیرد.

همچنین قیمت ارزان‌تری نسبت به عسل خام و طبیعی دارد و در جایی که اولویت مصرف عسل، بهره‌ بردن کامل از خواص آن نیست، خرید عسل پاستوریزه مناسب‌تر است.

در واقع بهتر است هنگام خرید عسل، هدف‌مان از خرید عسل را مشخص کنیم. اگر برای بهره‌مندی از خواص آنتی‌اکسیدانی و آنتی‌باکتریالی آن، تصمیم به خرید عسل داریم؛ بهتر است فریب لفظ “پاستوریزه” و قیمت‌های ارزان‌تر آن را نخوریم. 

با این تفاسیر، شما کدام را ترجیح می‌دهید: عسل پاستوریزه با ظاهر شفاف ولی عاری از خواص دارویی، یا عسل خام سرشار از خواص دارویی و البته شامل ذرات ریز گرده گل و بره موم و یا حتی ظاهری رس زده؟

اگر ترجیح شما گزینه دوم بود، حتماً از زنبوردار معتمد و متخصص و یا فروشگاه‌های تخصصی عسل که برگه آزمایش عسل ارایه می‌دهند، عسل حرارت ندیده را تهیه کنید.

کامنت ها 2

  1. سلام، برای درمان زخم یا سوختگی عسل حرارت ندیده بهتره یا عسل پاستوریزه؟

    1. سلام دوست عزیز
      برای درمان زخم ها فقط از عسل طبیعی خام استفاده کنید. عسل پاستوریزه چون حرارت دیده تمام خواصش رو از دست داده و برای درمان مناسب نیست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این مطلب را به اشتراک بگذارید
ورود | ثبت نام
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد
سبد خرید بستن